Kesätyöntekijän palkkaaminen - ota nämä asiat huomioon

Kesätyöntekijän rekrytointi on ajankohtaista monessa yrityksessä. Kesätyöntekijän palkkaamisessa on hyvä ottaa nämä asiat huomioon.

Kesätyöntekijän palkkaaminen on monelle yritykselle ajankohtaista, kun kesäksi tarvitaan lisää työvoimaa. Kesätyöntekijöitä on usein hyvin tarjolla, kun opiskelijat ja koululaiset etsivät töitä.

Hyvät kokemukset kesätyöntekijöiltä parantavat yrityksesi mainetta työnantajana ja houkuttelevat tulevaisuudessa lisää osaavia työntekijöitä.

Kesätyöntekijän palkkaamiseen liittyy asioita, jotka tulee ottaa huomioon, jotta prosessi sujuisi mahdollisimman tehokkaasti ja molempia osapuolia hyödyttäen.

Miksi palkata kesätyöntekijä?

Kesätyöntekijän palkkaaminen tarjoaa yritykselle monia etuja. Se ei ainoastaan tuo lisäkäsiä kiireiseen kauteen tai projektiin, vaan myös mahdollistaa osaamisen ja uusien näkökulmien tuomisen tiimiisi.

Kesätyö on myös erinomainen tilaisuus kouluttaa potentiaalisia tulevaisuuden työntekijöitä ja luoda yhteyksiä nuoriin osaajiin.

Miten valita oikea kesätyöntekijä?

Jotta löydät hyvän kesätyöntekijän, sinun tulee ensin määritellä, mitä odotat kesätyöntekijältä ja millaista osaamista tehtävä vaatii.

Ilmoituksen kirjoittaminen on tärkeä osa rekrytointiprosessia. Selkeä ja informatiivinen työpaikkailmoitus houkuttelee oikeanlaisia hakijoita. Hakuprosessin aikana arvioi ehdokkaiden soveltuvuutta tehtävään sekä heidän motivaatiotaan ja oppimishalujaan.

Kesätyöntekijän palkkaus

Myös kesätyöntekijöille tulee maksaa reilua palkkaa. Palkkausta suunnitellessasi on tärkeää ottaa huomioon alasi työehtosopimus sekä kesätyöntekijöiden yleiset palkkatasot.

Kilpailukykyinen palkka voi houkutella laadukkaampia hakijoita. Lisäksi on syytä huomioida mahdolliset lisäedut, kuten matkakorvaukset tai lounasetu, jotka voivat tehdä tarjouksestasi houkuttelevamman.

Jos palkkaat nuoria kesätyöntekijöitä, ota huomioon, että aivan perusasiatkin, kuten verokortti ovat heille uusia. Siksi perehdyttämiseen työelämän pelisäännöistä ja käytännöistä on hyvä varata aikaa.

Työsopimuksen laatiminen

Kaikista työsuhteista kannattaa tehdä kirjallinen työsopimus. Työsopimuksessa tulee käydä ilmi työsuhteen kesto, työtehtävät, palkkaus, työajat sekä muut työsuhteen ehdot. On tärkeää, että sekä työnantaja että kesätyöntekijä ymmärtävät sopimuksen sisällön.

Perehdytys ja tuki

Kesätyöntekijän onnistunut perehdyttäminen on avainasemassa työsuhteen onnistumisen kannalta. Hyvä perehdytysprosessi kattaa työtehtävät, työpaikan säännöt ja turvallisuusohjeet. Tuen tarjoaminen kesätyöntekijälle koko työsuhteen ajan edistää myönteistä työkokemusta ja tuottavuutta.

Alaikäinen kesätöissä

Alaikäisen palkkaamisessa on hyvä ottaa huomioon nuoria työntekijöitä koskevat rajoitteet. Esimerkiksi alle 15-vuotiailla työtehtäviä ja työpäivän kestoa on rajattu, eikä ylitöitä saa tehdä.

Lue myös: Delete tavoitti 80 000 työnhakijaa sisältömarkkinoinnilla – ”Rekrytoinnissa täytyy pysyä pinnalla”
Lue myös: Työnhakija ei enää nöyristele – ovatko CV:t ja hakemuskirjeet pian historiaa?
Lue myös: Vaikuttavuus ja vastuullisuus puhuttaa työnhakijoita
Lue myös: Kuinka tuloksellinen työnantajakampanja syntyy?

Ilmoita työpaikka Joblyssa