Läksiäiset 7.12.2012 12:20
Hyvästi, rakas työkaveri
Helen Moster, Talouselämä

Oletko ollut läksiäisissä, joissa esimies pitää lähtijälle vaivaannuttavan puheen? Tai oletko kauhuksesi huomannut, että työtoveri viettää työpaikalla viimeistä päiväänsä, mutta kukaan ei ole muistanut hankkia lahjaa, saati valmistaa pientä juhlaa? Onko sinut päästetty lähtemään työpaikaltasi ilman minkäänlaista kiitoksen sanaa?

Nämä ovat rimanalituksia, joita ei tapahdu sellaisissa työpaikoissa, jotka rakentavat määrätietoisesti hyvää työpaikkahenkeä.

 

WWF Suomi, Enfo ja Ikea löytyvät Suomen parhaat työpaikat 2012 -listalta. Keskenään hyvin erilaisilla yrityksillä on paljon yhteistä: Läksiäisjärjestelyt lankeavat aina tiimille tai lähimmälle esimiehelle. Juhlasta tehdään persoonallinen. Mitään ei jätetä sattuman varaan.

”Läksiäiset järjestetään aina, oli sitten kyseessä määräaikainen harjoittelija tai pitkän uran tehnyt asiantuntija”, toteaa WWF Suomen viestintäjohtaja Anne Brax. Vajaan neljänkymmenen työntekijän organisaatiossa hyvästejä jätetään harvoin vakituisille työntekijöille, sen sijaan lyhyen työrupeaman harjoittelijat vaihtuvat tiuhaan.

Työuran lyhyys ei ole koskaan este yhteisen hetken viettoon. Juhlahetki voidaan järjestää vaikkapa keskellä päivää yhteisissä ruokailutiloissa pienten tarjoamisten ja puheiden siivittämänä.

”Pyrimme siihen, että mahdollisimman moni pääsee paikalle. Pääsihteeri on mahdollisuuksien mukaan aina läsnä”, Brax korostaa.

 

Kauniiden sanojen ja sopivan lahjan miettiminen lähtee joka kerta lähiesimiehestä.

Kuopiossa ja Espoossa majaa pitävä it-alan palveluyritys Enfo noudattaa työntekijöidensä huomioimisessa samaa periaatetta: läksiäiset lankeavat lähitiimien kontolle, sillä Espoossa työskentelevä enfolainen ei voi olla perillä kuopiolaisen kollegansa mieltymyksistä.

Juuri tällaisia itse kullekin tärkeitä asioita Suomessa runsaat 330 työntekijää työllistävä Enfo metsästää, ja siksi jokainen tilaisuus räätälöidään yhteispelillä lähtijän näköiseksi.

”Tavoitteena on järjestää ikimuistoinen ja elämyksellinen tilaisuus, josta tulee hyvät fibat. Haluamme, että lähtijälle jää hyvä muisto,” sanoo Enfon henkilöstöjohtaja Maria Lundell.

 

Yli 1 400 työntekijän Ikea Suomessa työskentelee paljon tuntityöntekijöitä ja määräaikaisia, ja läksiäiskäytännöt vaihtelevat suuresti. Pienimuotoisia juhlia vietetään tämän tästä. ”Meillä ei ole vakituista tapakäytäntöä, vaan lähitiimi järjestää läksiäiset”, kertoo PR-päällikkö Laura Saksala.

Useimmiten lähtijälle kerätään pieni kolehti lahjaa varten, pidetään epävirallisia puheita ja kahvitellaan. Joskus revitelläänkin.

Eräs tiimi muisti kuljetusalan osaajaa toimittamalla tälle kotiin korillisen Pepsi Maxia, lähtijän lempijuomaa. Toinen kollega, ahkera järjestyksenpitäjä, sai lahjaksi Ikean ruoansäilytyspurkkeja, jotka pursusivat hauskoja läksiäisterveisiä.

Kukaan ei halua antaa lahjaa, joka päättyy komeron perälle.

”Tärkeintä on lämpö ja läsnäolo, eivät kalliit lahjat”, korostaa Brax.

WWF Suomi vastustaa jo aatteen vuoksi turhaa tavaraa ja antaa lahjaksi jotain henkilön persoonaan sopivaa, jonka se paketoi Panda-kassiin. Kassista löytyy usein WWF:n omia verkkokaupan tuotteita. Innokas retkeilijä voi saada esimerkiksi otsalampun ja pitkäaikainen metsäasiantuntija vuoden luontokirjan.

 

 

Parhaat juhlat vaativat työkavereilta oivalluksia ja vaivannäköä. Enfolaisten yhteiseen muistiin on piirtynyt pitkäaikainen arvostettu työkaveri, joka rahdattiin tatuoijan penkille. Luvassa oli firman logon ikuistaminen. Kauhunhetki osoittautui pilaksi ja neula vaihtui karateharjoituksiksi.

”Se oli hauska iltapäivä kaikille”, Lundell sanoo.

Työkaverit tekevät perinteisesti leijonanosan läksiäisten eteen, mutta juhlakalu voi yhtä lailla kantaa kortensa kekoon – jos vain liikutukseltaan kykenee. Anne Brax kertoo harjoittelijasta, joka oli lyhyessä ajassa tehnyt kosolti havaintoja työympäristöstään.

”Harjoittelija piti oman kiitospuheensa niin, että kiitti jokaista työtoveriaan muutamalla sanalla. Hän kiitti muun muassa hienoista graafisista esityksistä ja sujuvasta raha-asioiden hoitamisesta. Olimme aivan häkeltyneitä.”

Yhteinen muisteleminen vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta. Sitä voi tehdä valokuvin, lehtileikkein, puhein tai lahjoin. Enfolaiset saattavat kehystää lahjaksi ikivanhan muistikortin muistoksi yhteisestä projektista, wwf:läiset kerätä vanhaa lehdistömateriaalia, jossa lähtijä mainitaan, ikealaiset painattaa koko tiimin kuvan Ikean tyynyliinaan. Näin tekemisestä ja saamisesta jää muisto sekä lähtijälle että jääville.

 

Lähde: Talouselämä

Ansioluettelo 7.10.2011 14:35
Esiintymistaito 10.10.2011 14:03
Työmotivaatio 26.8.2011 12:03
Yhteisöpalvelut 22.12.2010 13:21
Työntekijät 7.1.2011 8:00
Jaksaminen 7.12.2010 15:47
Työhaastattelu 8.12.2010 9:58
Takaisin työelämään 15.11.2010 7:19
Soveltuvuusarviointi 9.11.2010 17:35
Johtajuus 15.11.2010 8:39
Työelämä 4.10.2010 16:41
Kokoukset 30.11.2010 10:11
Johtaminen 4.10.2010 17:31
Valiojoukot 15.11.2010 9:34
Talent Management 15.11.2010 9:45