Työpaikka 26.2.2013 13:01
Ohjelmistoyritys Futurice on Suomen paras työpaikka – tässä syy
Mari Heikkilä, Mediuutiset

Yritys valittiin Suomen parhaaksi sekä Euroopan parhaaksi työpaikaksi myös vuonna 2012.

– Olemme kasvaneet kymmenessä vuodessa pienestä startup-yrityksestä 160 työntekijän kansainväliseksi organisaatioksi. Kasvamme edelleen nopeasti, mutta pidämme alkuvuosien avoimuuden ja välittämisen periaatteista kiinni. Meillä työntekijät johtavat itse itseään, sillä kaikki päätöksentekoon tarvittava tieto yrityksen talousluvuista lähtien on kaikkien saatavilla, kertoo Futuricen toimitusjohtaja Tuomas Syrjänen.

Henkilöstöjohtaja Hanno Nevanlinnan mukaan innostava ja avoin yrityskulttuuri ei ole mikään taikatemppu, joka onnistuisi vain startupeissa tai pienissä yrityksissä.

– Uskomme, että onnellinen ihminen levittää hyvää oloa ympärilleen. Kotona perheelle ja ystäville, töissä työkavereilleen ja muille työpaikoille sekä lopulta palvelujen kautta myös asiakkaille.

Futurice on listattu seitsemänä vuonna peräkkäin Deloitten Technology Fast 50 nopeimmin kasvavien suomalaisten teknologiayritysten joukkoon. Vuonna 2012 Futuricella aloitti yli 30 uutta työntekijää Suomessa, Saksassa ja Britanniassa.

Kaksi kolmasosaa Great Place to Work -kilpailun pisteytyksestä muodostuu suoraan henkilöstökyselyvastausten perusteella. Loput tutkimuksen pisteistä määrittyy Great Place to Work Instituten organisaatiolle tekemän henkilöstö- ja johtamiskäytänteiden auditoinnin perusteella.

Lähde: Tekniikka&Talous