Työhaastattelu 19.2.2013 14:58
Flirttaile itsesi töihin – haastattelu on kuin treffeille lähtisi
Janne Luotola

 

CBC News vertaa työhaastattelua treffeille lähtemiseen. Työnantaja haluaa tietää, tuottaako hakija yritykselle lisää pääomaa, ja päättää, hyväksyykö tämän toisille treffeille – tai töihin.

Ammatillisen yhteisöpalvelun LinkedInin kontaktijohtaja Nicole Williams selittää uutispalvelulle, että työnhakija pyrkii tekemään hyvän ensivaikutelman työnantajaansa. Se onnistuu pukeutumalla viehättävästi, jolloin olo on itsevarma.

Haastattelua varten monet googlaavat mahdollisen työnantajansa, kuten deittikumppaninsa. Lisäksi haastateltava katsoo todennäköisesti etukäteen LinkedInistä tietoja työntekijästä, joka häntä haastattelee. Näin hakija osaa valmistautua tapaamiseen.

Williamsin mielestä haastattelijalle flirttailu on fiksua. Jos tarvitsee toiselta jotakin, pitää käyttää tarjolla olevia keinoja. On naiivia kuvitella, etteikö flirtillä olisi paikkaa myös työelämässä. Se on pääomaa, jota käyttämällä pääsee eteenpäin.

Flirtti onnistuu parhaiten pitämällä katsekontaktin haastattelijaan ja osoittamalla kiinnostusta tähän hymyilemällä. Samalla pitää myös muistaa kuunnella haastattelijaa.

Viehätysvoimansa käytössä on myös riskinsä. Haastateltavaa pitää osata lukea. Jos hän tuntee olonsa epämukavaksi, flirtti kannattaa lopettaa.